Officieel verwerker van:

  • 1
  • 2

Welkom op de website van Vrielink Dakwerk

Pannen daken

Kasper Vrielink Dakwerk is gespecialiseerd in pannendaken in de ruimste zin van het woord.
Van renovatie/ onderhoud tot en met nieuwbouw/verbouw, kortom alles wat met pannendaken te maken heeft wordt verzorgd door Kasper Vrielink Dakwerk.  
 
Pannendaken  
 
Dakpannen zijn al eeuwenlang een geliefd product voor het waterdicht maken van daken. Het gebruik van dakpannen gaat terug tot ver voor onze jaartelling. Tegenwoordig zijn dakpannen onder te verdelen in twee groepen:    
 
 • keramische dakpannen  
 • betondakpannen  
 
Keramische dakpannen worden vervaardigd uit klei. Toegepast wordt een vrij zware vette klei van grote zuiverheid om de noodzakelijke dichtheid, hardheid en breukvastheid te verkrijgen.
Na het mengen, kneden en walsen ontstaat een kleiplaat die onder de stempelpers wordt gevormd tot het gewenste model.   Dan volgt het droogproces en het bakproces bij een temperatuur van ca. 1000 °C.
Rood en blauw-grijs zijn de basiskleuren maar door oppervlaktebewerking is een groot kleuren- en afwerkingsaanbod leverbaar.
  
Betondakpannen kennen een kortere geschiedenis dan keramische dakpannen. De eerste betondakpannen werden gemaakt rond 1800 van een snel hardende natuurcement.
Tegenwoordig worden ze vervaardigd van een mortel van rivierzand, hoogovencement en anorganische pigmenten. Door toevoeging van metaaloxiden ontstaat een gekleurde betonpan. Ondanks een wat negatief imago maar dankzij vernieuwde productieprocessen worden er nu jaarlijks ca. 75 miljoen m2 betondakpannen geproduceerd.  
Door constante innovatie en het luisteren naar de markt van fabrikanten van keramische- en betondakpannen is er een enorm breed aanbod leverbaar op het gebied van vorm, kleur, type en uiteraard prijs. Dit samen met de uitstekende verwerking die U van Kasper Vrielink Dakwerk kunt verwachten, levert een eindproduct op waarvan U jaren probleemloos kunt genieten

Contact formulier

Wilt u meer informatie ontvangen over diensten van Vrielink Dakwerk, of wilt u dat wij contact met u
opnemen, vul dan onderstaand formulier in.

Wij streven er naar om u vraag binnen 24 uur te beantwoorden.

captcha