Officieel verwerker van:

  • 1
  • 2

Welkom op de website van Vrielink Dakwerk

Platte daken

Bitumineuze (platte) daken

( Volgens de traditionele brandmethode:)

Een lekkend dak is de schrik van elke huiseigenaar. Nattigheid krijgt daardoor kans om binnen te dringen en onderdelen van het pand aan te tasten, zoals plafonds, muren etc. Bijtijds vervangen en onderhouden van zinken goten en bedekkingen van bijv. dakkapellen en erkers is daarom van groot belang voor het behoud van uw huis of kantoor.

Lekkages zijn vervelend en brengen altijd schade aan de constructie eronder. Daarom hebben meldingen van lekkages bij ons altijd voorrang zodat de schade beperkt blijft en u als klant tevreden zal zijn.

Bij bitumineuze, ook wel platte- of baan vormige daken zijn de meest gebruikte materialen APP en SBS dakrollen (zwart met leislag). Wij werken met gemodificeerde dakbedekkings rollen van A kwaliteit en leveren uitsluitend kwaliteitswerk af.

Ook het vervangen van dakbeschot en de boeidelen. Isolatie p.i.r. of p.u.r. met diverse dikten op of onder de bedekking behoord tot de mogelijkheid. We hebben veel ervaring en kennis met de toepassing hiervan op het gebied van condensatie. Uiteraard verzorgen wij ook het milieuvriendelijk afvoeren van het oude materiaal.

Van uw platte daken kunnen wij ook een zonnig dakterras met tegels of Bankirai maken met een eigen opgang en goedgekeurd hekwerk.Ook het leveren en aanbrengen van nieuw zink, lood of koper behoord tot de mogelijkheden

   

PVC  (volgens heteluchtverwarming)   

PVC is een weekgemaakte polyvinylchloride. Deze dakbedekking is in principe altijd toe te passen.  PVC-dakbedekking is goed bestand tegen chemicaliën, maar wordt daarentegen wel aangetast door organische oplosmiddelen zoals aardolieproducten, bijvoorbeeld bitumen en polystyreen. Daarom worden dakbanen van PVC nooit direct op een bitumen of polystyreen ondergrond aangebracht; er zit altijd een scheidingslaag tussen. De minimale dikte van PVC-banen is 1,2 mm. De breedte varieert sterk: van 700 mm. tot 3.000 mm. De dakbanen worden in zowel gewapende als ongewapende uitvoering geleverd. Ze worden toegepast in losliggende geballaste én mechanisch bevestigde dakbedekkingssystemen.  

Grote voordelen van PVC zijn:   PVC heeft een hogere levensduurverwachting dan bitumineuse dakbedekkingssystemen. Er wordt niet met een brander gewerkt. Bij daken waar een groot risico voor brandgevaar is (bijvoorbeeld daken die aansluiten op een rieten kap), kan deze dakbedekking dus makkelijk worden toegepast en het brandgevaar tot een minimum worden berperkt.

Contact formulier

Wilt u meer informatie ontvangen over diensten van Vrielink Dakwerk, of wilt u dat wij contact met u
opnemen, vul dan onderstaand formulier in.

Wij streven er naar om u vraag binnen 24 uur te beantwoorden.

captcha